2024

Ook dit jaar veel regen, zoveel dat we nu, in juni , bang zijn voor de aardappelziekte. Ik hoop dat mijn brandnetelgier ziektes voorkomt. Er zijn weinig coloradokevers. Het is nu al een week droog, hopelijk zet dit door. Alles groeit langzaam behalve de bloemen. We wachten af en werken ons uit de naad om al het onkruid te verwerken: soms met schoffelen, eigen compost erop gooien, karton bedekken.

 

2023

Het jaar begon met veel nattigheid. Iets waar wij tuinders blij mee zijn. Alle nieuw aanplant en zaaigoed groeit het beste met een beetje vocht. De vorige jaren begonnen droog, dus dit is een welkome afwisseling. De tweede helft van het voorjaar was warm en droog. Maar met de volle water tanks en veel water geven beloofd 2023 een mooi tuin jaar te worden. 

BARBECUE

Zaterdag 26 augustus houden wij weer onze traditionele barbecue. Deze zal plaatsvinden bij de kantine van de boventuinen. Aanmelden voor de barbecue kan t/m zaterdag 19 augustus.

WEBSITE

Aart en Margriet beheren nu de website. We bedanken Francis en Geertjan, die deze website hebben opgezet en onderhouden. Ze zijn helaas gestopt met hun volkstuin, we gaan ze missen!

  • Suggesties, verhalen en ideeën voor onze website zijn welkom (contact).

HAKSELAAR

In het najaar, als we genoeg hout hebben verzameld, gaan we hakselen. Het is handig nu alvast takken uit te zoeken, die je in de hakselaar kunt doen. Laat de takken drogen, verhouten, van natte bladeren raakt de hakselaar verstopt. Dus begin vast met drogen.

COMPOST

De werkgroep COMPOST (Frank van boven en Andreas van beneden) gaan een plan uitwerken om onze eigen compost te maken. Een cursus en begeleiding om zelf (betere) compost te maken, zal in het najaar plaatsvinden.